Recept: Aziatische Kipburgers

De Aziatische kipburger brengt oosterse smaken op een eenvoudige manier naar jouw eettafel. Het leuke is, dat de bereidingstijd niet opweegt tegen de smaak. Aziatische kipburgers zijn het aller aller lekkerst met eigen gemaakt pittige mayonaise: Dondersaus. Hieronder vind je het recept: Aziatische Kipburgers

Aziatische kipburgers
Aziatische kipburger met zoete aardappelpatat

Ingrediënten Aziatische Kipburger

  • 500 gram kipfilet
  • 4 theelepels Flink op je Donder Sambal
  • 2 knoflooktenen (fijngehakt)
  • 2,5 cm verse gember (fijngehakt)
  • 2 theelepels Masala
  • 2 bos-ui (in dunne ringetjes)
  • 15 gram verse koriander
  • slablaadjes
  • mini hamburgerbroodjes

Ingrediënten zoete aardappelpatat

  • 4 grote zoete aardappels
  • 2 liter zonnebloemolie (of frituur)

Aziatische Kipburgers bereiden

Meng de kip, Flink op je Donder sambal, knoflook, gember, masala, bosui en koriander in een keukenmachine of blender goed door elkaar totdat er een ‘gehakt-achtig’ product overblijft. Laat dit mengsel even in de koelkast opstijven

Zoete aardappelpatat

Snij de zoete aardappel in mooie lange reepjes (laat de schil zitten!). Verwarm de olie in een stevige pan (of zet de frituur aan) op circa 180 graden. Frituur de zoete aardappelreepjes ongeveer 15 minuten totdat ze mooi bruin zijn. Laat de patat goed uitlekken op een stuk keukenpapier en voeg naar smaak een beetje zout toe

Kipburgers bakken

Pak een koekepan! Klein beetje olijfolie in de pan en zet deze op het vuur en laat de olie goed warm worden. Leg het kipburgermengsel in bolletjes in de pan en druk deze direct plat. Bak de kipburgers mooi bruin aan beide kanten

Opdienen!

Snij de broodjes open en smeer aan boven- en onderkant Dondersaus. Leg een paar slablaadjes op het broodje. Doe dan de Aziatische kipburger erop! Leg de burger en de patat op een bord! Een mooie klodder Dondersaus ernaast om het feest compleet te maken!

Wedden dat jij dit het recept: Aziatische Kipburgers vaker op tafel gaat zetten als alternatief voor een patatje halen bij de snackbar?

Leave a Comment