Donderse Saté

We krijgen regelmatig de vraag: “Heeren van Pedis, welke saté saus gebruiken jullie bij de overheerlijke sateh vanaf de BBQ?” Laat het antwoord nou verrassend simpel zijn: Donderse Saté.

Donderse Saté
Donderse Saté
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels pindakaas (met stukjes!)
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 1½ theelepel Flink op je Donder (…of meer voor de liefhebber)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • Beetje olie

Snij de knoflook in kleine stukjes en rasp de gember. Doe de knoflook in een steelpannetje met een beetje olie en bak het op. Nadat je de knoflook een beetje begint te ruiken kun je de andere ingrediënten in het steelpannetje doen. Belangrijk: zet je vuur/inductie niet te hoog! Kook de saus in tot je een mooie lobbige saus hebt!

Leave a Comment