Kip op je donder!

Weg met de saaie kip gemarineerd met wat zout, peper en citroen! Een kippetje (of kalkoen) verdient een klein beetje meer op haar donder! De kipsmaak zal veel beter tot z’n recht komen als je dit recept gebruikt! Daarnaast zal je kip nooit droog smaken!

Ayam Sambal a.k.a. Kip op je donder!

Ingrediënten
* Biologische kipdrumsticks (of kalkoen)
* Sambal – Op je donder (naar keuze)
* 5 teentjes knoflook
* 1 ui
* 1 paprika
* 10 cherry tomaatjes
* Zoete Ketjap
* Zout en Peper

Stap 1: Marineren!
1. De kip een half uurtje op kamer temperatuur laten bijkomen.
2. De kip stevig inwrijven met sambal op je donder naar keuze.
3. Wederom een half uur laten bijkomen van al dat inwrijf geweld.

Stap 2: Bakken!
1. De kip in de braadpan aan laten bakken totdat er een bruin korstje ontstaat.
2. In de tussentijd 5 teentjes knoflook, 1 ui, 1 paprika en 10 cherry tomaatjes klein snijden en in de braadpan mee laten bakken.
3. 4 theelepels gruwelijk op je donder toevoegen. Voeg na smaak zout en peper toe.
4. Een klein beetje ketjap maakt het feest helemaal compleet.
5. Na circa 10 minuten bakken (en draaien) halve liter water toevoegen en op een zacht vuurtje in laten koken.
6. Na 20 minuten de hele inhoud van de braadpan overhevelen naar een ovenschaal.

Stap 3: In de oven!
Zet de oven op 180 graden en laat de kip 30/45 minuten lekker verder bakken in de oven!

Geniet van Kip op je Donder!
(Lekker met witte (plak)rijst, zure komkommer en een beetje kroepoek)

Leave a Comment