Pittige Kip Sateh (BBQ)

Sateh is misschien wel de beste snack die er bestaat! Goed gemarineerde kip in blokjes op een stokje! De marinade kan op smaak gebracht worden met sambal!

Ingredienten:
* 500 gram kippendijfilet
* Sambal – Flink op je donder!
* Ketjap Manis
* Ui
* Knoflook
* Zout en Peper
* Lange cocktailprikkers

Stap 1, Marineren!
1. Snij de kippendijfilet in mooie blokjes van circa 1 centimeter bij 1 centimeter
2. Marineer de kip (het liefst een dag van te voren) met 4 eetlepels “Flink op je Donder!”, ketjap, fijngesneden ui en knoflook.
3. Voeg naar smaak zout en peper toe

gemarineerde sateh

Stap 2, Steken!
1. Leg de cocktailprikkers 15 minuten in gekookt water (zo voorkom je splinters)
2. Rijg 3 a 4 blokjes kip aan de cocktailprikkers

Stap 3, BBQ’en!
1. Maak je BBQ aan met wat droog hout en houtskool
2. Wacht totdat het houtskool mooi grijs is
3. Bak de sateh 20 minuten aan beide kanten mooi geel/bruin en krokant

Geniet van pittige sateh!

Serveertip: lekker met onze eigen Donderse Saté, lontong (blokjes plakrijst), sajoer boontjes en cassavechips.

Leave a Comment