Surinaamse Spaghetti

Een hit in de huizen van de Heeren: Surinaamse Spaghetti! Uiteraard met een beetje sambal van de Heeren van Pedis voor de smaak! Zo heb je nog nooit spaghetti gegeten!

Ingrediƫnten

  • 400 gram spaghetti
  • 350 gram kippendijen of kipfilet
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 theelepels geraspte gember
  • 25 ml zoete ketjap
  • 3 theelepels Flink of Gruwelijk op je Donder
  • Een paar takjes bladselderij
  • Theelepel 5 kruidenpoeder (maak zelf of gebruik bijvoorbeeld de 5 spices van Jonnie Boer)
  • 1 theelepel trassi
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 4 maggiblokjes
  • Een scheutje (zonnebloem)olie
  • Een snuf peper
  • Olie om in te bakken

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook. Kook de spaghetti tot deze gaar is. Giet de spaghetti af en doe het in een schaal of kom. Voeg een scheutje olijfolie en een snuf peper aan de bami toe. Meng alles even goed door elkaar.

Snij de kippendijen of kipfilet in (kleine) stukjes. Versnipper de ui en snij de tenen knoflook fijn.

Verhit een beetje olie in een wok. Doe de ui en knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de tomatenpuree en de Flink of Gruwelijk op je Donder sambal toe en bak het een paar minuten mee. Doe de kip, het 5 kruidenpoeder, de zwarte peper, de gember en de trassi in de pan en meng alles met elkaar. Bak tot de kip goudbruin ziet.

Schep de spaghetti en de ketjap in de pan en roer alles goed door elkaar. Zorg dat de spaghetti, de ketjap en de kip goed gemengd is.

Bijna klaar om aan te vallen!

Verwijder de bladeren van de takjes selderij en hak deze fijn. Strooi dit over de spaghetti. Schep alles nog een keer goed door elkaar.

Proef of de Surinaamse Spaghetti op smaak is. Voeg, indien nodig, meer ketjap, sambal of selderij toe.

Serveer de Surinaamse Spaghetti met zoetzure komkommer en sambal.

Njang Swietie! (Eet smakelijk)

Leave a Comment