Recept: Sambalburgers

De Sambalburger van de Heeren van Pedis

Weekend! De dagen om eens echt goed te ontspannen. Met dit lekkere weer vinden de Heeren van Pedis het fijn om de BBQ aan te slingeren en sambalburgers te maken. Het leuke van deze burgers is dat je er niet veel voor in huis hoeft te halen! En… variëren mag, maar stuur ons dan wel even een foto!

Bereiding!

Als je de sambalburgers gaat bakken op de BBQ dan is DIT het moment om deze aan te gaan steken! Pas daarna kun je beginnen met de verdere bereiding.

Doe het gehakt in een schaal en voeg 4 el sambal toe. Meer sambal mag uiteraard ook! Hou wel wat sambal over om op de bolletjes te smeren.

Snij 3 knoflookteentjes en 1 sjalotje fijn en meng dit samen met wat peper en zout door je gehaktmengsel.

Meng alles goed door elkaar en maak van het mengsel 4 a 5 gelijke gehaktballen en plet deze tot mooie ronde burgers.

Leg de sambalburgers op de BBQ (of in de pan) en bak ze totdat ze aan beide kant mooi donker en gaar zijn.

bakkende sambalburgers

Bijna Klaar!

Tegelijkertijd als je hamburgers liggen te bakken: Pel 1 teen knoflook en snijd deze doormidden. Snijd de bolletjes doormidden en besmeer beide kanten met (room)boter. Leg ze even kort op de BBQ of in de pan tot ze mooi geroosterd zijn. Wrijf de zojuist gesneden knoflook er overheen.

Besmeer daarna de onderste helft van het broodje in met mayonaise, de bovenste helft met sambal

Leg nu de cheddar cheese op je burgers en laat dit even smelten. Leg daarna de sambalburgers op de broodjes. Snijd wat koriander en augurk en leg dit boven op de burger.

Klaar! Aanvallen! (p.s.: Like ons op Facebook)

Leave a Comment