Recept: Dondersaus (pittige mayonaise)

Eigenlijk best raar… mayonaise die je zelf maakt is 100x zo lekker dan die uit een potje. Toch geeft een groot gedeelte van Nederland toch de voorkeur aan mayo uit een potje. De Heeren van Pedis vonden het wel eens tijd om de mayo opnieuw uit te vinden met ons eigen recept: Dondersaus (pittige mayonaise)

Dondersaus (pittige mayonaise)
Dondersaus!

Ingrediƫnten

  • 2 eidooier (eigeel)
  • 2 theelepels Flink op je Donder sambal
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels (witte wijn) azijn
  • 300 ml zonnebloemolie
  • snufje zout

Bereiding van de Dondersaus (pittige mayonaise)

Meng de eidooiers, mosterd, (wijn)azijn en zout in een hoge kom. Mix dit kort met een staafmixer (LET OP: laat de staafmixer nauwelijks van de bodem afkomen). Laat het mengsel even 1 minuut bijkomen van al het geweld wat je haar hebt aangedaan. Nadat het mengsel even is bij gekomen zet je de staafmixer weer op de bodem en laat je hem draaien en voeg je druppelsgewijs de olie toe. Mix door totdat alle olie is opgenomen en er een mooie dikke mayonaise ontstaat.

Wanneer de mayo klaar is roer je de Flink op je Donder sambal met een lepel erdoorheen.

Maak nooit teveel!

We zijn erg benieuwd hoe JIJ onze Dondersaus vindt! We durven er een wedje op te leggen dat wanneer je dit recept maakt, je nooit meer een pot mayonaise gaat aanschaffen. Vind je de mayonaise te zuur of te zout? Geen probleem, ga spelen met de hoeveelheid azijn of zout in je eigen Dondersaus. Zelfgemaakte mayonaise is circa 2-3 dagen goed te houden in de koelkast. Maak daarom nooit teveel!

Het recept: Dondersaus (pittige mayonaise) is heerlijk bij Aziatische kipburgers met zoete aardappelpatat! Bestel hieronder de sambal voor je eigen Dondersaus!

1 thought on “Recept: Dondersaus (pittige mayonaise)”

Leave a Comment