Recept: Pittig ingelegde komkommers

Wij zijn van de stelling: “Bij een goede maaltijd hoort een zuurtje.” Waarom vraag je je af? Het doorbreekt de andere smaken en het reset je smaakpapillen. Een augurkje of een Amsterdams uitje zijn aanraders maar wat nou als je zelf een pittig zuurtje wil maken? Erg goed te doen en ook nog eens goed houdbaar! De Heeren van Pedis maken samen met jou het recept: Pittig ingelegde komkommers!

Pittig ingelegde komkommers - De Heeren van Pedis
Pittig ingelegde komkommers

Ingrediƫnten

  • Grote glazen pot met deksel
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 Madame Jeanette
  • 5 eetlepels suiker
  • 100 milliliter azijn
  • Heet water

Bereiding van recept: Pittig ingelegde komkommers

Snij de komkommer in mooie dikke blokjes en de rode ui in mooie halve ringen. Deel de Madame Jeanette in 4-en en haal de pitjes en zaadlijsten eruit.

Stop de komkommerblokjes, halve ui-ringen en de 4 stukjes Madame Jeanette in de pot.

Voeg de suiker en azijn toe en vul de pot tot de rand met heet water. Even roeren, afkoelen en dan bewaren in de koelkast!

Ingelegde komkommers zijn erg smaakvol bij bijvoorbeeld Surinaamse Spaghetti.

Benieuwd wie het inleggen, inmaken of wecken heeft uitgevonden? Lees deze wiki over Nicolas Appert!

1 thought on “Recept: Pittig ingelegde komkommers”

Leave a Comment