DonderBlog

Recept: Pittig ingelegde komkommers

Posted by gerarddatema on  juli 1, 2020
1
Category: Recepten
Wij zijn van de stelling: “Bij een goede maaltijd hoort een zuurtje.” Waarom vraag je je af? Het doorbreekt de andere smaken en het reset je smaakpapillen. Een augurkje of een Amsterdams uitje zijn aanraders maar wat nou als je zelf een pittig zuurtje wil maken? Erg goed te doen en ook nog eens goed houdbaar! De Heeren van Pedis maken samen met jou het recept: Pittig ingelegde komkommers! Pittig ingelegde komkommers Ingrediënten Grote glazen

Recept: Dondersaus (pittige mayonaise)

Posted by gerarddatema on  juni 30, 2020
1
Category: Recepten
Eigenlijk best raar… mayonaise die je zelf maakt is 100x zo lekker dan die uit een potje. Toch geeft een groot gedeelte van Nederland toch de voorkeur aan mayo uit een potje. De Heeren van Pedis vonden het wel eens tijd om de mayo opnieuw uit te vinden met ons eigen recept: Dondersaus (pittige mayonaise) Dondersaus! Ingrediënten 2 eidooier (eigeel)2 theelepels Flink op je Donder sambal2 theelepels mosterd2 eetlepels (witte wijn) azijn300 ml zonnebloemoliesnufje zout

Ons recept voor 5-kruidenpoeder

Posted by gerarddatema on  juni 30, 2020
0
Category: Recepten
Heb je je wel eens afgevraagd waarom die Chinese gerechten (en dan niet van de afhaalchinees) altijd zo lekker (zoet) ruiken en zo lekker vol van smaak zijn? Dat komt door een kruidenmelange waarin de vijf basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en umami bij elkaar komen. In dit artikel delen wij ons recept voor 5-kruidenpoeder Geschiedenis De oorsprong van de kenmerkende kruidenmix is in nevelen gehuld. Het is een hoofdbestanddeel van de Chinese keuken en

Pepers: een korte geschiedenisles

Posted by gerarddatema on  juni 29, 2020
0
Category: De Heeren
De pepers die de Heeren van Pedis gebruiken in hun sambal kennen een lange geschiedenis. De pepers komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika Pepers ten tijde van de Maya’s en Azteken In oude geschiedschriften dook de Spaanse of chilipeper voor het eerst op rond 6000 V Christus; uit overblijfselen blijkt dat de Maya’s en Azteken rond die tijd al intensief chilipepers verbouwden. De planten werden niet alleen als voedingswaren, maar ook voor medicinale doeleinden gebruikt. Ook op

Recept: Sambalburgers

Posted by gerarddatema on  juni 28, 2020
0
Category: Recepten
Weekend! De dagen om eens echt goed te ontspannen. Met dit lekkere weer vinden de Heeren van Pedis het fijn om de BBQ aan te slingeren en sambalburgers te maken. Het leuke van deze burgers is dat je er niet veel voor in huis hoeft te halen! En… variëren mag, maar stuur ons dan wel even een foto! 500 gr half om half gehaktPotje sambal Klein beetje, Flink of Gruwelijk op je Donder4 teentjes knoflook2

1 thought on “Recept: Pittig ingelegde komkommers”

Leave a Comment