DonderBlog

Lazy Man Roti Kip

Posted by gerarddatema on  juli 5, 2020
0
Category: Recepten
Lazy Man Roti Kip is hét antwoord op de vraag: “Ik vind Roti Kip zo lekker, maar hoe kan ik het zelf maken zonder een halve dag in de keuken te staan?” Lazy Man Roti Kip: Binnen 30 minuten een echte Roti Kip op tafel De Heeren van Pedis presenteren: de 30 minuten Lazy Man Roti Kip! Binnen 30 minuten vult je huis zich met de heerlijke geuren van masala en waan je je in

Recept: Pittig ingelegde komkommers

Posted by gerarddatema on  juli 1, 2020
1
Category: Recepten
Wij zijn van de stelling: “Bij een goede maaltijd hoort een zuurtje.” Waarom vraag je je af? Het doorbreekt de andere smaken en het reset je smaakpapillen. Een augurkje of een Amsterdams uitje zijn aanraders maar wat nou als je zelf een pittig zuurtje wil maken? Erg goed te doen en ook nog eens goed houdbaar! De Heeren van Pedis maken samen met jou het recept: Pittig ingelegde komkommers! Pittig ingelegde komkommers Ingrediënten Grote glazen

Recept: Dondersaus (pittige mayonaise)

Posted by gerarddatema on  juni 30, 2020
1
Category: Recepten
Eigenlijk best raar… mayonaise die je zelf maakt is 100x zo lekker dan die uit een potje. Toch geeft een groot gedeelte van Nederland toch de voorkeur aan mayo uit een potje. De Heeren van Pedis vonden het wel eens tijd om de mayo opnieuw uit te vinden met ons eigen recept: Dondersaus (pittige mayonaise) Dondersaus! Ingrediënten 2 eidooier (eigeel)2 theelepels Flink op je Donder sambal2 theelepels mosterd2 eetlepels (witte wijn) azijn300 ml zonnebloemoliesnufje zout

Ons recept voor 5-kruidenpoeder

Posted by gerarddatema on  juni 30, 2020
0
Category: Recepten
Heb je je wel eens afgevraagd waarom die Chinese gerechten (en dan niet van de afhaalchinees) altijd zo lekker (zoet) ruiken en zo lekker vol van smaak zijn? Dat komt door een kruidenmelange waarin de vijf basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en umami bij elkaar komen. In dit artikel delen wij ons recept voor 5-kruidenpoeder Geschiedenis De oorsprong van de kenmerkende kruidenmix is in nevelen gehuld. Het is een hoofdbestanddeel van de Chinese keuken en

Pepers: een korte geschiedenisles

Posted by gerarddatema on  juni 29, 2020
0
Category: De Heeren
De pepers die de Heeren van Pedis gebruiken in hun sambal kennen een lange geschiedenis. De pepers komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika Pepers ten tijde van de Maya’s en Azteken In oude geschiedschriften dook de Spaanse of chilipeper voor het eerst op rond 6000 V Christus; uit overblijfselen blijkt dat de Maya’s en Azteken rond die tijd al intensief chilipepers verbouwden. De planten werden niet alleen als voedingswaren, maar ook voor medicinale doeleinden gebruikt. Ook op

Leave a Comment